Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο Κασιδιάρης πάει για αντιπρόεδρος της Βουλής!

Ο κανονισμός του Κοινοβουλίου προβλέπει την εκλογή ως μέλος του προεδρείου του σώματος, βουλευτή απο το 4ο κόμμα της αντιπολίτευσης
Απολαυστικές στιγμές θα ζήσουμε στις συνεδριάσεις της νέας Βουλής. Και αυτό γιατί ο κανονισμός του κοινοβουλίου προβλέπει την εκλογή αντιπροέδρου του σώματος και από το τέταρτο κόμμα της αντιπολίτευσης, που μετά τις χθεσινές εκλογές είναι η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ετοιμάζεται να προτείνει για τη θέση του έβδομου αντιπροέδρου ή τον Ηλία Κασιδιάρη ή τον Γιώργο Γερμενή, γνωστό και ως Καιάδα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 6 του κανονισμού της Βουλής ορίζει πως το προεδρείο της Βουλής συγκροτείται ως εξής:

«Από τα μέλη του προεδρείου, οι πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και 4 γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα (εν προκειμένω η ΝΔ). Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ).

Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΑΝΕΛ).

Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης (Χρυσή Αυγή)».


Πηγή: parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More