Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η οικονομική κρίση χτύπησε την Αλβανία, κλείνουν άρον-άρον δεκάδες πρεσβείες ανά τον κόσμο


Η οικονομική κρίση χτύπησε την Αλβανία, κλείνουν άρον-άρον δεκάδες πρεσβείες ανά τον κόσμο

Το κλείσιμο αρκετών πρεσβειών ανά το κόσμο αποφάσισε η Αλβανική Κυβέρνηση. Σε δηλώσεις του στα αλβανικά ΜΜΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Παναρίτι, τόνισε πως η οικονομική κρίση και η έλλειψη πόρων αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο αρκετών αλβανικών πρεσβειών και διπλωματικών αποστολών ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον αλβανό ΥΠΕΞ κατά το πρώτο στάδιο θα κλείσουν οι πρεσβείες της Αλβανίας στην Αργεντινή και στην Κουάλα Λουμπούρ καθώς ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εξωτερικών για το επόμενο έτος είναι χαμηλότερος κατά 60 εκατομμύρια λεκ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως επανεξετάζονται οι λειτουργίες των περίπου πενήντα πρεσβειών και διπλωματικών αποστολών της Αλβανίας και ότι λόγο του χαμηλού budget κρίνεται απαραίτητο το κλείσιμο ενός σημαντικού αριθμού εκ των διπλωματικών αρχών της χώρας στο εξωτερικό.
Μάλιστα ο Παναρίτι δήλωσε πως η κίνηση αυτή θα θέσει σε κίνδυνο την Αλβανία καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο του αποκλεισμού της χώρας από τους διεθνείς οργανισμούς και αυτό θα είναι απόρροια του γεγονότος ότι το Υπουργείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τους δασμούς και τις ποσοστώσεις για την προσχώρηση σε αυτούς.
aftonomi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More