Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Oι εκπρόσωποι όλων των μειονοτήτων στην Αλβανία ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ τα αποτελέσματα της «ΣΤΗΜΕΝΗΣ» απογραφής


Oι εκπρόσωποι όλων των μειονοτήτων στην Αλβανία ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ τα αποτελέσματα της «ΣΤΗΜΕΝΗΣ» απογραφής

Εμείς, οι εκπρόσωποι όλων των μειονοτήτων στην Αλβανική Δημοκρατία, δηλώνουμε ενώπιον της αλβανικής κοινής γνώμης, κρατικών φορέων και διεθνών οργανισμών, πως δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα της Απογραφής 2011 που ανακοινώθηκαν επίσημα.

Θεωρούμε τα αποτελέσματα αυτά ως η κατάληξη όλων των ενεργειών  εις βάρος των μειονοτήτων από κρατικούς, πολιτικούς και μιντιακούς φορείς. Όπως προειδοποιήσαμε από το βήμα αυτό, όπως  αντιμετώπισε η Συμβουλευτική Επιτροπή της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, η διαδιακασία απογραφής του πληθυσμού, συλλογής στοιχείων για την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα ήταν μια αντιδημοκρατική διαδικασία, αδιαφανή και αντισυνταγματική και που διεξήχθηκε με σωρεία παραβιάσεων, αυθαίρετων ενεργειών, και καθώς φαίνεται και με  αποτελέσματα στημένα. Επισημαίνουμε κοφτά και κατηγορηματικά πως τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν  για τις μειονότητες και το θρήσκευμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα  της Αλβανίας.
Μετά από κλίμα έντασης και μη ανοχής που επέδειξε η πλειοψηφία  απέναντι στις μειονότητες, μετά την κατάργηση της εθνικότητας από τα ληξιαρχεία, με εμφανείς τους στόχους διάκρισης χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στο Εθνικό Σχέδιο της Κυβέρνησης ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από τη χρήση γλώσσας εθνικού μίσους από πολιτικούς και μιντιακούς παράγοντες, μετά την ακραία αύξηση  γλώσσας μίσους και εθνικιστικών ενεργειών εις βάρος των μειονοτήτων, είναι νομιμοποιημένη η ανακοίνωση ενός τέτοιου αποτελέσματος για τους αυτουργούς και αναμενόμενη από την πλευρά μας.
Εμείς όμως, κατ’ ουδένα τρόπο δεν μπορούμε να σιωπήσουμε γιατί τα στημένα και χαλκευμένα αυτά στοιχεία αποτελούν σοβαρή απειλή για τις εθνικές και θρησκευτικές ισορροπίες, παραβιάζουν την κοινωνική συμβίωση, εμποδίζουν την ευρωπαίκή ένταξη της Αλβανίας, ζημιώνουν τη δημοκρατική εικόνα της κοινωνίας και δεν εγγυούνται τις ελευθερίες και τα βασικά δικαιώματα των πολιτών αυτής της χώρας.
Εμείς, οι φορείς των μειονοτήτων στην Αλβανία, όχι μόνο δεν αναγνωρίζουμε και δεν σεβόμαστε τα στοιχεία αυτής της στημένης απογραφής, αλλά θα απευθυνθούμε σε όλους τους οργανισμούς της χώρας, αλλά και τους διεθνείς να κάνουν κάτι ανάλογο, διότι  μια στάση προς τις μειονότητες που δομείται σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, είναι προκλητική και επικίνδυνη για την περιοχή και την Ευρώπη.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

Γρηγόρης Καραμέλιος εκ μέρους της Δημοκρατικής Ενωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», κατ' εξουσιοδότηση του Γενικού Προέδρου της οργάνωσης κ. Βασίλη Μπολάνου
Μιρέλα Μπάρκα μέλος του προεδρείου ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τιράνων
Θανάσης Πότσης, αντιπρόεδρος ΚΕΑΔ και πρόεδρος της Ένωσης Βλάχων Αλβανίας
Παύλο Γιάκογια εκ μέρους του Συλλόγου Εθνικης Σερβο-Μαυροβούνικης μειονότητας «ΜΟΡΑΤΣΙΑ ΡΟΖΑΦΑ»
Βασίλ Στεργιόφσκι εκ μέρους του Συλλόγου «ΝΤΡΟΥΖΜΠΑ ΠΡΕΣΠΑ» και «ΣΟΝΤΣΕ»
Εκερέμ Ντούλεβιτς εκ μέρους του Συλλόγου Σέρβων «ΓΙΕΝΤΙΣΤΒΟ»
Εστρέφ Πελούμπι και Αρμπέν Κοστούρι εκ μέρους της Οργάνωσης των Ρωμά «ΝΤΙΣΟΥΤΝΙ ΑΛΜΠΑΝΙΑ»
aftonomi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More